Cuma HutbeleriFaaliyetlerVideolar

Cuma Vaazı; Minik Eylül ün Katili Kim?

İlgili Paylaşımlar

2 Comments

1. selamunaleykum Hasan Taştekin’in cuma vaazını dinledim Allah razı olsun bunu konu edinmesi ve nerede hata yaptığımızın kritiğinin yapılması,gidişatımızın sorgulanması ihtiyacımız olan bir konu.Fakat bir cümle dikkatimi çekti bunun suçlusu bunları yapanlar değil bu insanları Allah korkusuz yetişmesine sebep olan sistemdir cümleniz böyle hassas bir konuda yanlış anlaşılabilir diye düşünüyorum sanki tek suçlu onlar değildir gibi bir açıklama daha uygun olurdu gibi düşündüm.Aynı zamanda bir soru sormak isterim ahlaksızlığın diz boyu olmasını bazı sebeplere bağlamışsınız ve kesinlikle katılıyorum ancak son neden olarak dile getirdiğiniz karma eğitimin ahlaksızlığa neden olması durumunu anlayamadım?Bu düşüncenizi neye dayandırıyorsunuz?

1. ve aleykum selam kardeşim. Yorumunuz için teşekkür ederim. evet kardeşim bugünkü durumumuzun esas suçlusu içinde bulunduğumuz sistemdir. insanlar bu sistemde doğuyor ve 6 yaşından askerlikte dahil 22 yaşlarına kadar sistemin itikadıyla beslenip büyüyor, yetişiyor ve kanıksıyor. küçükken alınan bilgiler daha kalıcı olduğundan Allah’ın hidayet etmesi dışında düşüncelerindende vazgeçemiyor. Bununla birlikte tabii ki halkında suçu vardır. İkincisi karma eğitimin ahlaksızlığa sebep olmasını anlayamamışsınız. Cevap vereyim o halde. Kanı kaynayan gençlerin birarada aynı sınıfta hatta aynı sırada birlikte eğitilmesi yani öğütülmesi o gençlerin en azından karşı cinse olan utanma duygularını yokeder. karşı cinsle şakalaşmayı, elini tutmayı, ona sarılmayı vs. birçok şeyi normalleştirir. Bu da gençlerde ahlaksızlığın artmasına , cinsel olarakta birçok sıkıntılara neden olacaktır. Kur’an’da zinanın değilde zinaya giden yolların nehyedilmesini de bu çerçevede anlamak mümkündür. Allah’a emanet olun kardeşim.