Duyurular

İLKAV, RADYO DENGE, KALEM-DER VE KUR’AN NESLİ KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU!

İLKAV, RADYO DENGE, KALEM-DER VE KUR’AN NESLİ KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU

 

ABD Kuklası zâlim Mısır cuntasının idam kararlarını şiddetle kınıyoruz.

Mısır’ın zâlim cuntasının 16 Mayıs 2015 tarihinde Yusuf el-Karadavi ve Muhammed Mursi başta olmak üzere yüzlerce İhvân-ı Müslimin mensubuna verdiği idam kararlarını şiddetle kınayarak tel’in ediyoruz.

3 Temmuz 2013 tarihinde ABD ve AB’nin desteği ve yönlendirmesiyle Mısır’ın zâlim, tâğutî cuntası; İslâmî yönetim talep eden Müslümanlara karşı gerçekleştirmiş olduğu katliamlarını idamlarla devam ettiriyor.

Bütün dünya Müslümanlarının gözü önünde, onlara meydan okuyarak yapılan bu vahşi eylemin sadece kınamalarla geçiştirilmeyeceğini umuyoruz.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavî’ye, Muhammed Mursi ve nice canlı şehide uyduruk bir mahkeme ile kâfirleri sevindirecek şekilde idam kararı verenlerin dünyada ve âhirette cezasız kalmayacaklarını bilmeleri gerekir.

Mümkündür ki, bu ve benzeri zulümler, Müslümanların uyanışına ve zâlimlere haddini bildirmek için kıyâma kalkmalarına vesile olacaktır. Bu tür olaylarla uyanmayıp gündelik işleriyle uğraşarak sessiz kalan Müslümanlar, zâlim tâğutlara zımnen destek olmanın vebalini üstleneceklerini bilmelidirler.

Büyük ihtimalle Müslümanların yaşadıkları yerlerdeki yöneticiler basit bir kınama ile geçiştirecekler. Başta T.C. hükümeti olmak üzere yöneticiler, bu vesileyle ciddi bir imtihandan geçtiklerini hesaba katmalıdırlar.

Bu olaya dur denilmez ise, diğer ülkelerdeki zâlim tâğutların da benzer katliamına zemin hazırlanacağı bilinmelidir.

Müslümanları görev bilincine davet ediyor, dinlerine, âlimlerine ve dâvâ kardeşlerine sahip çıkmaları gerektiğini hatırlatıyoruz.

“Zulmedenler, yakında nasıl bir inkılâbla devrileceklerini bileceklerdir.” (Şuarâ sûresi, 227. âyet)     

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu